Missie, Visie en waarden

KORFBALCLUB Vosko Kc.vzw.

Missie- Visie- Waarden.

De missie van korfbalclub Vosko Kcvzw.

Onze sportclub wil voldoen aan de noden van de sporter en besteedt daarom aandacht aan zowel het copetitieve als het recreatieve.We willen sporters de mogeleikheid geven om hun lievelingssport op competitie-niveau of op recreatief niveau te beoefenen.

Korfbalclub Vosko Kcvzw.wil een meerwaarde zijn voor het Vosselaarse sportbeleid. We willen jongeren aanzetten tot beweging en tot sociaal engagement door samen in een ploeg te spelen.We willen mensen aanzetten tot sport door gerichte acties te voeren.

We willen een kenniscentrum voor korfbal en Multimove in Vosselaar zijn.

Korfbalcub Vosko Kcvzw.staat garant voor een kwaliteitsvolle jeugdopleiding die onder leiding staat van gediplomeerde en inspirerende coaches.De Jongeren moeten de kans krijgen om door te groeien naar het gewenste niveau.

Korfbalclub Vosko Kcvzw. biedt iedreen de kans om te kunnen sporten zonder belemmering van finaciële, fysische,uiterlijke,etnische of seksuele aard.

Korfbalclub Vosko Kcvzw.laat iedereen sporten los van hun sportieve kwaliteiten of fysieke mogelijkheden.Iedereen is welkom bij onze club zowel de valide als mindervalide sporters.

Inhoud van de visie van Korfbalclub Vosko Kcvzw.

* De talentrijke spelers moeten de mogelijkheid krijgen om zich verder te gaan ontwikkelen.Daarom willen we jeugdploegen oprichten binnen onze club .Hiervoor bieden we de huidige spelers de mogelijkheid aan om zich op hun niveau verder te ontwikkelen. Goedopgeleide coachen worden hiervoor dan ook gezocht en indien we een geschikte kandidaat vinden wordt deze coach aangetrokken om onze jeugdopleiding te verbetreren en mee te helpen uitbouwen.

*De visie van onze club is dat iedere persooon aan sport moet kunnen doen. Daarom willen we op termijn ook ploegen aanbieden zodanig dat iedereen op zijn niveau kan sporten.We willen G-sporters structureel verankeren in onze werking zodanig dat iedereen los van fysieke sportieve mogelijkheden een plaats heeft binnen onze korfbalfamilie.

*Momenteel beschikken we niet over elke categorie jeugdploegen. Als club willen we echter iedereen de kans geven om te sporten en daarom zetten momenteel alle middelen in om korfbal ook in Vosselaar op de kaart te zetten.

*Als club zijn wij bereid om met andere clubs samen te werken.We willen ideeën uitwisselen, trainingstechnieken opmaken die voor alle clubs een win-win situatie kunnen zijn.Hiervoor werken we reeds samen met de Kempische Korfbal Accademie ( KKA) waarmee we als eerste stap algemene korfbalzaken bespreken en ideeën over korfbal uitwisselen. Waarmee we ook regionale wedstrijdjes voor U8 en U10 ploegen organiseren. Volgende stap in deze is de uitbreiding van onze Omnisport 4Friends.

*Als club willen we de basisscholen betrekken bij onze activiteiten.Daarom worden er per seizoen enkele initiaties en sportdagen in de Vosselaarse scholen gedaan, ook reeds een uitbreiding naar de omliggende gemeenten.

*Jongeren moeten alle kansenn krijgen om zich te onntwikkelen, daarom vinden we dat we er alles aan moeten doen om mogelijke beperkingen weg te werken. Wij hebben met deze insteek een jeugdproject Multimove uitgewerkt , zodat jongeren een stevige basis aangeboden krijgen.

De waarden van Korfbalclub Vosko Kcvzw.

*Teamspirit.

Teamspirit is één van de fundamenten van een ploegsport.Individueel succes is minder belangrijk dan teamperformance. Ook in het dagelijks leven wordt teamwork alsmaar belangrijker. Vandaar dat wij dit hoog in het vaandel dragen.

*Develop Yourself.

Door in team samen te werkenkun je jezelf gaan ontwikkelen . Je creëert een eigen identiteit in een groep.Je leert jezelf een plaats geven binnen een groep door je eigen mogelijkheden en talenten te gaan ontdekken.Hierdoor zal je in de samenleving ook betert je plaats vinden en zal je uiteindelijk beter presteren.

*Enthousiasme.

Wij proberen als club een enthousiasme uit te stralen zodanig dat andere mensen wordne gemotiveerd door ons.

Wij willen mee helpen bouwen aan een club waar gemotiveerde en blije mense de bovenhand hebben.

*Be Positive.

Positief zijn is voor ons zeer belangrijk. Wijs een speler/ster niet meteen op zijn slechte punten, toon aan dat hij/zij over hele sterke punten beschikt .Benader hem/haar pas daarna om hem/haar op enkele mindere punten te wijzen zodanig hij/zij een nog betere speler/ster, beter persoon kan worden.

*Respect.

Respect is zeer belangrijk. Je kunt pas met iemand op een vlotte manier samenwerken als er wederzijds respect is. Respecteer je medespeler, tegenstanders en wedstrijdleiding en je zult zien dat het resultaat verbluffend zal zijn.

*Doorzettingsvermogen.

Een goede winnaar is pas een winnaar als hij ook wint in moeilijke tijden. wanneer het slecht gaat leg je de basis voor de volgende overwinning. Enkel via door te zetten kan je resultaten boeken.